Хасково

Само едно дете осиновено за месец в областта

Бебе, илюстрацияСамо едно дете е било осиновено в региона през септември, а 55 са двойките – кандидати за осиновяване, съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.

19 са вече приемните семейства в Хасковска област, 11 от които професионални. С изключение на Дом „Асен Златаров“ намалява броя на децата, настанени в институции, с което се изпълнява областната програма в тази насока.

56 места ще има общо в трите защитени жилища за деца с увреждания в Хасково, Димитровград и Харманли. Кандидатурите на общините са внесени в социалното министерство, очаква се намиране на финансов ресурс , така че догодина жилищата да бъдат готови.

Междувременно стана ясно,че бебето Найден, намерено от семейство пенсионери преди 2 седмици в Хасково, е вписано в регистъра за осиновяване. Като се има предвид големия брой семейства, които чакат да осиновят деца, в най-скоро малкият Найден ще намери своите родители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
зайцев
зайцев
27.10.2011 17:42 17:42

за какво да осиновяваме циганета по добре куче

stranen
stranen
27.10.2011 21:42 21:42

ne se kazva najden deteto ve4e be,to nikoga ne se e kazvalo taka daje, tova vie go izmislihte Najden…aktualizirajte se

Back to top button