Хасково

Жалби за агитация в Хасково и Димитровград

Избори 201110,8% от имащите право в община Хасково са гласували за президент и вицепрезидент на България. 12,05 на сто са дали гласа си за предпочитания от тях кандидат за кмет, съобщи председателят на ОИК Веселина Тенчева.

Балотажът протича по-спокойно отколкото първия тур. Постъпили са сигнали за неправомерна агитация в изборния ден. В 2 секции в Хасково бил направен опит за внушаване на избиратели коя бюлетина да пуснат в урните. В една от секциите вместо да отчетат бюлетина като недействителна, я изгорили в печката на твърдо гориво.

Непредставен списък на наблюдатели на ГИСДИ в ОИК е предизвикал проверка. Представителите на Гражданската инициатива за свободни и демократични избори са искали допълнителна информация от членове на СИК, с което предизвикали съмнения, че удостоверенията им са фалшиви. ОИК са направили необходимата справка, която показала, че присъствието на ГИСДИ е легитимно.

И днес социологически агенции анкетират избиратели по метода екзит пол. Чуждестранни наблюдатели на изборите са заявили, че ще посетят две секции. 

Тенчева апелира СИК-овете да не създават проблеми на застъпниците и представителите на партии и коалиции в изборното помещение. Днес те са по двама за партия или коалиция и няма струпване, както се случи миналата неделя. 

Към 10 часа избирателната активност в Димитровград е 12,88% за президент и вицепрезидент и 13,44% за местна власт. В ОИК – Димитровград е постъпила жалба за агитация от единия от кандидатите за кмет на село Крум. Сигналът е проверен. Според членовете на ОИК е неоснователен.

22% е избирателната активност в Любимец на изборите 2 в 1. Спокойно протича засега денят в общината. В село Малко градище в едно от купчетата с бюлетини са намерени две за избор на управник на село Сусам. Бюлетините са иззети с протокол от Общинската избирателна комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button