Хасково

Санкционират секции, недопуснали застъпници на броене на бюлетини

ГлобениПредседател и секретар на секционни избирателни комисии във Финансово-стопанската гимназия получиха днес актове за установяване на административно нарушение от общинската избирателна комисия.

Според актовете двамата не допуснали по време на броенето на бюлетини застъпници на политическа партия. Предстои да бъдат определи сумите на санкцията, които ще са между 200 и 2 000 лева.

Според председателя и секретаря на секции 1 и 2 случката се разиграла в 21:20 часа в неделя, когато броенето вече било започнало.

ГлобениВ помещенията имало 27-28 човека, когато отвън двама мъже започнали да хвърлят камъни по прозорците и да сипят обиди по членовете на секционните комисии с искане да бъдат допуснати вътре.

Охраняващите сградата потвърдиха и заявиха, че това е било хулиганска проява, а застъпниците не са били в трезво състояние. 

Санкционираните членове на СИК-ове вероятно ще обжалват актовете си. Според тях нямало основание да допуснат застъпниците след като урните с бюлетините вече са били отворени, а всички останали застъпници вече били вътре в помещението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button