Хасково

До седмица съдът решава за касирането на изборите в Хасково

Екогласност и Атака оспорват избора на съветници в ХасковоВ 7-дневен срок Хасковският административен съд ще се произнесе по жалбите на ПК „Екогласност“ и „Атака“, с които от двете партии искат касиране на изборите за общински съветници в Хасково.

Днес бе даден ход на делото. Политическите формации искат да се обяви за недействително решението на Общинската избирателна комисия, с което се обявява състава на новия общински съвет. Според „Екогласност“ и „Атака“ заради спиране на избирателния процес и различни нарушения вотът не е действителен.

В залата на съда бяха разпитани двама от членовете на ОИК Хасково, които обясниха, че освен в Динево, където имаше грешка в бюлетината, другаде процесът не е прекъсван. Действително в ОИК са постъпили искания за доставяне на допълнителни бюлетини, които са набавени от резерва в Областна администрация. Когато били занесени, се оказало, че на места не са нужни, тъй като от Община Хасково вече са доставили, а другаде е имало достатъчно бюлетини.

Екогласност и Атака оспорват избора на съветници в Хасково

В залата бяха и част от новоизбраните съветници

Двамата свидетели категорично заявиха, че никъде не е имало негласували хора заради липса на бюлетини. Сигналът за това бе подаден от областния управител Ирена Узунова в прокуратурата, от където са прекратили преписката.

По време на делото стана ясно, че на места е имало съмнения дали дадени бюлетини да бъдат определени като действителни или не. В секция в село Маслиново има разминаване между броя на гласувалите за кмет и за общински съветници с 19. Това обаче според юристите не може да повлияе на избора на съветници, тъй като и двете обжалващи партии са получили много по-малко гласове от необходимите над 1 100 за избор на съветник.

Независимо от това, че се води дело за касиране на изборите, новият общински съвет ще положи клетва утре в 9 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.11.2011 19:03 19:03

ТОЯ БОКЛУК СТЕФАН АТАНАСОВ КВО ТЪРСИ ТАМ БЕ, СТРАХ ГО Е ЧЕ ЩЕ ЛЪСНЕ И НЕГОВАТА ИЗМАМНИЧЕСКА СХЕМА В ГАРВАНОВО ЛИ??????????? БАХТИ И ПЕДАЛА ДОЛЕН

nikoi
nikoi
03.11.2011 20:11 20:11

stefan e nai golamata izmama i priatelitemu apsoluten bokluk

Анонимен
Анонимен
03.11.2011 20:12 20:12

stefan e nai golemia kradets v op. savet

Анонимен
Анонимен
03.11.2011 20:47 20:47

ЗА КИРЯК СТЕФЧО ОТ ГРЕНОБЪЛ ДЕТО БЕШЕ ЧЛЕН НА БКП И КАТО ГО ХВАНАХА,ЧЕ ОТКРАЛ ГУМИТЕ НА МИЛИЦИОНЕРСКАТА ЖИГУЛА ВЗЕЛ,ЧЕ СА ЯДОСЪЛ И СТАНАЛ ВЪРЛ СЕДЕРАС.ОБАЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ ХИЧ НЕ МУ СТИСКА ДА СИ ПОКАЖЕ ФИЗИОМУТРАТА ПО БИЛБОРДОВЕ И ПЛАКАТИ,ЩОТО ОЩЕ СЕ ИЗЖИВЯВА,КАТО НЕЛЕГАЛЕН-КОМУНИСТ.
АВЕ НАГРАБИ СИ И ТОЙ СКЛАДОВЕ ПОКРАЙ КОМСОМОЛСКОТО СДС И СЕГА ПАК УСПЯ ДА СЕ ВМЪКНЕ В НОВИЯ ОЩИНСК СЪВЕТ.
И МАКАР,ЧЕ СЪС СЕ*АХАТИН СЕ ОБИЖДАТ НА СЕЛЯНИН ПАК СА СЕДНАЛИ ЗАЕДНО ЗА ПОРЕДНИТЕ ДАЛАВЕРИ,АКО ГИ ОГРЕЕ ОБАЧЕ ТОЗИ МАНДАТ…

Back to top button