Хасково

Наградиха най-добрите математици в Хасково

Награждаването45 деца бяха наградени днес за отличното си представяне в математическия турнир „Черноризец Храбър“, провел се на 1-ви ноември в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. 

Състезанието е организирано от Института по математика и информатика към БАН със съдействието на РИО- Хасково. 387 ученици от 2-ри до 11-ти клас са взели участие в математическата надпревара. 24-ма от наградените са от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Първенци при 11-те възрастови групи са второкласникът Георги Христов от ОУ „Св. Иван Рилски“, третокласникът Любен Мирославов от ОУ „Св. Климент Охридски“, четвъртокласникът Християн Орлов от ОУ „Св. Иван Рилски“, петокласникът Христо Велев от ПМГ, шестокласничката Ралица Манолова от ПМГ и седмокласникът Тодор Стойнов от ПМГ.

Награждаването

Георги Христов

При по-големите на първите места са осмокласникът Димитър Кирилов, деветокласникът Тенчо Тенев, десетокласничката Христина Христова  и Светослав Бръмбаров от 11-ти клас, като всички те са възпитаници на Природо-математическата гимназия. На първо място при най-големите е дванадесетокласникът от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ Никола Аврамов. На второ и трето място при 12 клас са отново ученици от Езиковата гимназия – Христо Радев и Радина Караджова. 

Като любопитна подробност организаторите на метематическата надпревара посочиха три сестрички, като и трите са завоювали призови места в турнира. Това са Йоана от 8-ми клас на ПМГ, която е с второ място, Гергина от 7-ми клас на ПМГ, която е с трето място, и най-малката- второкласничката Дарена от ОУ „Христо Смирненски“, която е с трето място при най-малките.

Награждаването

Християн Орлов

Награждаването

Христо Велев

Награждаването

Любен Мирославов

Награждаването

Ралица Манолова

Награждаването

Тодор Стойнов

Награждаването

Димитър Кирилов

Награждаването

Христина Христова

Награждаването

Светослав Бръмбаров

Награждаването

Никола Аврамов

Награждаването

Йоана, Гергина и Дарена

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button