Хасково

До седмица съдът решава за изборите в Брягово и Войводово

Клетвата

Делчо Митев

До седмица Хасковският административен съд ще се произнесе по исканията за касиране на изборите в Брягово и Войводово.

Минути след като положи клетва в съда дойде лично старият-нов кмет на Брягово Делчо Митев. Изборът му като местен управник оспорва кандидатът за кмет на селото от ГЕРБ Петрана Василева. Haskovo.info припомня, че тя загуби на първия тур на изборите с 44 гласа, а досегашният кмет Делчо Митев постигна резултат  от 56,51%.

В жалбата се посочва, че след края на изборния ден имало спор за 8 недействителни бюлетини, които били отчетени за действителни, както и че изборният ден е бил прекъсван поради липса на бюлетини. Твърди се, че по молба на охраната е имало неправомерно изнасяне на изборните книжа от секционната избирателна комисия в деня преди вота ,тъй като по-лесно щели да бъдат съхранявани в кметството.

В тази връзка адвокатът на Петрана Василева поиска ръчно броене на бюлетините и допускане на 5-ма свидетели за разпит, тъй като според него са гласували лица, които нямали право на това.

Клетвата

Исмаил Бефа

Съдията по делото остави без уважение всички искания. Според него от изборните протоколи ставало ясно, че под съмнение е била само 1 бюлетина, в която е попаднало листче с указание как да се гласува и тя е отчетена за невалидна. Съдът отказа да приеме и исканата справка от ГРАО. Адвокатът на ОИК и заместник – председател на комисията Димитър Велев пък бе категоричен, че в изборния ден не е имало нито един сигнал от Брягово за липса на бюлетини и прекъсване на вота. Той потвърди, че в деня за размисъл изборните книжа са били преместени в кметството, но са върнати в секционната избирателна комисия опаковани, т.е. не е имало вариант някой да манипулира книжата.

Хасковският административен съд даде ход и на делото за касирането на изборите във Войводово. Haskovo.info припомня, че повод за две жалби от кандидатът-кметът на БСП Зоя Миронова и общинският лидер Иван Станчев станаха намерените 3 дни след вота близо 50 бюлетини. Те бяха оставени в шкаф в Пенсионерския клуб в селото, за да има на какво картоиграчите да записват резултатите си.

Съдията остави без уважение исканията на жалбоподателите, в това число за ръчно броене на бюлетини и призоваване на свидетели. Адвокат Тодор Ташев поиска отвод на съда, но до такъв не се стигна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kmeta
kmeta
04.11.2011 23:24 23:24

PETRANA DA OSTAVI NOVIA,STAR KMET DA SI GLEDA RABOTATA,A TIA DA HODI DA PASE OVCETE NA TATKO SI,SHTOTO I BEZ TOVA ZA DRUGO NE STAVA.

Иван
Иван
06.11.2011 10:41 10:41

Петрана е победилят в Брягово,кво ще ми говориш за тоя Делчо бе.Тоз човек освен кмет не е работил нищо друго и не става за нищо.В Брягово хората искаха нов кмет и това беше Петя.Промяната я видях в очите на хората.Делчо спечели отново с измама с дописаните му роднини от Стара Загора,Хасково и от къде ли не.67 дописани души,които нямат нищо общо с брягово,а гласовете му са 42 повече от тези на Петя.Я кажете сега,кой е победителят,а?Май Делчо с кожената чантичка от Брягово трябва да ходи да пасе овцете.

Иван,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Иван,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
06.11.2011 10:46 10:46

Петя ти си победителят,ти и само ти.Ако всичко беше честно резултатите щяха да са в твоя полза.Делчо е дърт мошеник и си дописа хора от цялата страна.Но важното е ,че хората те обичат и знай ,че ти ще си кмет на Брягово ако не сега то следващият път.Любовта на хората никой не може да ти я вземе ,това е най-важно.А,от тоз некадърник дето цял живот се крие в кметството да не ти пука,него живота го е очукал.Дето вика майка му „Остайте наш Делчо да е кмет та да се пенсионира ТОЙ ДРУГО НЕ Е РАБТИЛ ОСВЕН ДА Е КМЕТ И НЕ ЗНАЕ ДРУГО“

milena
milena
06.11.2011 12:29 12:29

bravo Pete ti si maralniq pobeditel!Hi4 da ne ti puka za toiq dart mo6enik davai napred ti uspq:)

Илями Хасан
Илями Хасан
07.11.2011 7:09 7:09

Не щем Илями за кмет. Лъжец, крадец и прост. Не видяхме ли всички бюлетините в джоба му. Какво трябва още да видим за касиране на изборите.

Гост
Гост
07.11.2011 22:52 22:52

Изборите в Брягово са били винаги манипулирани. Хората в селото са заплашвани и стресирани.Вярно е, че в деня преди изборния ден г-н Делчо Митев, незнайно защо започна да изнася от кметството хладилници и фризери и ги отнесе у дома си..Питам се,до там ли простотията човешка достигна, че през всичките си 38 години кметстване,тоз човек не можа да си плати тока, а трябва да охлажда посинелите си мръвки, от държавата??? Кажете ми дами и господа, това да не е бащиния??До кога подобни плужаци ще заемат ръководни постове и ще пускат корени там??

Back to top button