Хасково

Засаждат 200 върби в местността Злато поле

Злато полеЗелени Балкани и екипът на строителния надзор на жп линията Пловдив – Свиленград ще засаждат дръвчета в Защитена местност „Злато поле“.

Изчислихме приблизително количеството хартия, използвана в офисите ни от началото на нашия проект и решихме да се ангажираме през 2011 г. да изпълним „зелен проект“, като засадим колкото се може повече нови дръвчета, да продължим да намаляваме количеството употребявана хартия и да използваме повторно и рециклираме отпадъчна хартия. Със засаждането на дръвчетата, искаме да „компенсираме“ отчасти нашето въздействие върху природата“, споделя Катя Симеонова, Мениджър администрация в екипа на строителния надзор.

По време на залесяването ще бъдат засадени близо 200 върбички. По този начин доброволческата акция ще подпомогне усилията на община Димитровград за възстановяването на естествените крайречни гори, на територията на Защитената местност. Доброволците също така ще изработват и поставят къщички за птици и ще направят хранилки от отпадни PVC шишета. По този начин те ще подпомогнат оцеляването на пойните птици през зимата и загнездването им на пролет.

В акцията ще участват близо тридесет служители на фирмата и техните семейства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button