Хасково

„Заловиха престъпник“ в двора на полицията в Хасково

Празник на полицията Залавяне на престъпник и откриване на наркотик по следа демонстрираха пред ученици ст.полицай Димитър Георгиев и ст.полицай Борислав Кралев. Показното те направиха с помощта на възпитаниците си Гард и Шака по повод Празника на полицията.

Свидетели на демонстрацията станаха учениците от клуб „Подай ръка“ към Обединени ученически общежития, които бяха впечатлени от дисциплинираността и прецизността, с която кучетата изпълняват командите.

Областната дирекция на МВР в Хасково разполага с 6 кучета. 5 от тях са на Районното управление в областния град. Има и едно специализирано в Ивайловград, разказа ст.полицай Димитър Георгиев. 

Празник на полициятаКолегата му ст.полицай Борислав Кралев пък тази година е станал първи по време на състезанието на Школата за инструктори на служебни кучета в Берковица. Там, възпитаникът му Шака, се е конкурирал с още 11 кучета от цялата страна.

По-рано днес по повод Празника на полицията в Свиленград и Любимец стартираха обученията на Детската полицейска академия. В Димитровград се проведоха занятия с младежи в сградата на полицейското управление. Ивайловградските полицаи в празничния ден се срещнаха с деца от местното училище и детска градина. С тях проведоха разговори за безопасността у дома и на улицата. Малките се срещнаха с криминалисти и експерти от научно-техническата лаборатория.

Празник на полицията В деня на отворени врати в РУП Тополовград посрещна децата от трети клас на НУ „Св.Св. Кирил и Методий“ за първия им урок от програмата „Работа на полицията в училищата“. Децата се запознаха с необходимостта от полиция, с дейностите на институцията, с това как да се свържат с полицията при нужда. С интерес участваха в демонстрациите на полицаите при използването на различни помощни и технически средства.  Разгледаха и станцията за издаване на лични документи. 

Утре деца от харманлийските училища ще посетят сградата на РУП-Харманли и ще се срещнат с експерти от научно-техническата лаборатория, ще видят как работи дежурната полицейска част и ще бъдат запознати с телефонната система 112.

Празник на полицията

ст.полицай Димитър Георгиев

Празник на полицията

ст.полицай Борислав Кралев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.11.2011 15:23 15:23

dag

HelloHieno
HelloHieno
12.11.2011 21:36 21:36

Kvo dag we tsarvulllll!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button