Хасково

Прокуратурата внесе в съда обвинението за трагедията в Симеоновград

Трагедия в СимеоновградОкръжна прокуратура – Хасково внесе обвинителния акт за трагедията в Симеоновград в Окръжен съд – Хасково, съобщи за Haskovo.info прокурор Павел Жеков.

Обвиняемите са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал колата си, с която бяха пометени 8 младежи. Шестима от тях загинаха.

В акта се посочва, че на 23 април Живко Желев в пияно състояние (1.07 промила алкохол в кръвта) е преотстъпил управлението на автомобила си на водача Данаил Георгиев, който също в пияно състояние (1.30 промила алкохол в кръвта) и с неразрешена скорост от 133.6 км/ч връхлетял върху движещи се по тротоара младежи и причинил по непредпазливост смъртта на шестима от тях, както и средни телесни повреди на двама.

Случаят е определен като особено тежък, а повдигнатото обвинение и за двамата предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.

Съдът трябва да насрочи делото срещу Данаил и Живко в едномесечен срок.

 

Трагедия в Симеоновград

Данаил Георгиев
 

Трагедия в Симеоновград

Живко Желев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
zoya
zoya
09.11.2011 16:16 16:16

OT 5 DO 15G? – DOJIVOTNAA !! S TEZI NQKOLKO GODINI NQMA DA SE VYRNAT ZAGINALITE DECA !

huan
huan
09.11.2011 22:31 22:31

6 deca ubi samo ot 5 do 15 godini basi i smehnata darava sme

sitizen
sitizen
10.11.2011 11:23 11:23

в една друга държава сумират присъдите, а тук избират най-тежкото. Т.е да убиеш 6 човека или 20 човека си е все тая. БАХТИ И ТЪПОТИЯТА!!!!

Back to top button