Хасково

Хасковските зърнопроизводители готови за протест

Протест на зърнопроизводителите през март, архивТърпението на хасковските зърнопроизводители е изчерпано и те са готови на 100% да подкрепят безсрочните протести, които обмисля Националната асоциация, съобщи за Haskovo.info председателят на местната структура на зърнопроизводителите Тенчо Тенчев.

„Досега винаги сме се съобразявали със закона, но напрежението така е ескалирало в бранша, че се опасявам, че този път ще се стигне до бунтове и гражданско неподчинение„, прогнозира Тенчев.

Днес зърнопроизводителите излязоха с протестна декларация. В нея се казва, че „във връзка с изготвянето на Националния бюджет  за 2012 г., Правителството подписа с браншовите организации финансова рамка, която гарантираше предвидимост и устойчиво развитие на сектор „Земеделие“. При пет подписани документа, Правителството не спази нито един от тях, с което доказа, че няма МОРАЛ.“

Зърнопроизводителите са категорични, че сегашното правителство, за разлика от предишните, доказа, че не иска да създава условия за устойчиво българско земеделие. За сметка на това, се пристъпва към задкулисно продаване на част от територията на Република България. Предприемането на такъв ход като антикризисна мярка при наличие на други възможности е престъпление, граничещо с национално предателство, заявяват зърнопроизводителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button