Хасково

Съдът отказа да касира изборите в Динево и Войводово

ХАС потвърди избора на кметове на Динево и Войводово

Димитрия Желева

Хасковският административен съд отхвърли жалбите с искане за касиране на изборите за кметове в селата Динево и Войводово. Решенията бяха обявени в последния момент в сайта на институцията.

Вечерта след първи тур пред секцията в село Динево без възможност да гласуват останаха над 100 души. Причината за това бе грешка в бюлетината, заради която гласуването в селото бе прекратено за повече от 3 часа през деня. След като не успяха да дадат вота си хората се вдигнаха на бунт и бяха усмирени от полицията. Според съда затварянето на секцията в 21 часа не противоречи на закона и затова потвърждава решението на Общинската избирателна комисия, с което за избран кмет на Динево на втори тур е обявена Димитрия Желева от Коалиция „За Хасково“.

ХАС потвърди избора на кметове на Динево и Войводово

Илями Бефа

С друго свое решение административният съд потвърждава и избора на Илями Бефа от ДПС за кмет на село Войводово. Той спечели на първи тур с трийсетина гласа разлика пред кандидата на БСП Зоя Миронова и само два гласа над нужните 50%.

Няколко дни след изборите в една от секциите в селото бяха открити 50 изоставени бюлетини, сред които и действителна бюлетина за Миронова. Това бе и поводът кандидатката и партията й да поискат от съда да обяви вота за недействителен. В жалбата се посочва и големият брой недействителни бюлетини и вписването на гласоподаватели в допълнителния списък.

Според съда намерената действителна бюлетина не е достатъчна, за да промени резултата от вота.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.11.2011 21:47 21:47

Haskovo e ciganski grad i tova e, ciganski e i sada ni.

Back to top button