Регион

Карадайъ в Караманци: Трябва да има правителство с участието на ДПС

„Мисля, че трябва да има правителство подкрепено и с участието на ДПС, за да има стабилност и сигурност“, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на празника в село Караманци, община Минерални бани.

Той съобщи, че експертите на ДПС и ГЕРБ-СДС вече са се видели, като предстои лидерска среща. По неговите думи, на първо място е важно да се преодолее политическата криза в страната.

„Хората преди и след изборите ни казаха, че искат да има правителство. Днес основните проблеми на хората са високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи. Те очакват час по-скоро решение на проблемите. България в последните 2 г. изостана от своите съюзници и партньори в ЕС. В момента личният, персоналният и партийният егоизъм не вършат никаква работа на хората“, допълни лидерът на ДПС.

ПразникПразникът в Караманци е посветен на събитията от 10 май 1984 г., когато в селото е проведен масов бунт срещу насилствената смяна на имената на местните мюсюлмани. Това е един от първите случаи на съпротива срещу Възродителния процес.

По традиция на празника в Караманци идва ръководството на ДПС. Празничната програма предвижда народни борби с награден фонд 10 000 лв. За победителя е предвидено теле, за втория – коч, а за третия – агне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Стамов
Георги Стамов
07.05.2023 18:21 18:21

А бунтовете на православните тогава българи в Родопите срещу превръщането им в мюсюлмани?? Кажи бе, Мустафа?? Клане е било! Тука само имената – религията им никой не я сменял. И без това доста от вас доброволно си ги сменяха или го желаеха! Палячо! Защо пък трябва да участвате???

Last edited 1 year ago by Георги Стамов
Георги Стамов
Георги Стамов
07.05.2023 18:29 18:29

Община Мин. бани трябва да премине към общ. Черноочене…и тук и там са турци – в чернооченско всичките, в мин.бани повечето.

Back to top button