Хасково

Борис Велчев иска уволнението на шефа на Окръжната прокуратура в Хасково

Иван ВанчевГлавният прокурор Борис Велчев е внесъл предложение за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев, пише „Правен свят“, позовавайки се на източници от Съдебната палата.

В предложението си Велчев е написал, че Ванчев е уронил престижа на съдебната власт. За какво точно става дума, засега не е ясно. Само се разбра, че е имало проверка в Хасковската окръжна прокуратура, при която са открити нарушения. А в понеделник Ванчев е бил в София да дава обяснения. Очаква се утре Висшият съдебен съвет да образува дисциплинарно производство срещу Ванчев и да избере тричленния дисциплинарен състав.

Иван Ванчев бе избран от ВСС за административен ръководител на Хасковската окръжна прокуратура през лятото на 2009 година. Това е неговият втори мандат като шеф. Тогава той спечели надпреварата с Петър Мидов и Светлозар Костов, който пък наскоро бе избран за административен ръководител на Специализираната прокуратура.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.11.2011 19:03 19:03

ДЕЛОТО ПО БИЛЛА ПАК ОТЛОЖЕНО
КЪДЕ СПИТЕ ВЕ ХАСКОВО.ИНФО
ЩО НЕ НАПИСАХТЕ ЗА КМЕТА БЕГЛЕЦ
КАК ПАК ИЗБЯГА В ГЪРЦИЯ ОТ ДЕЛОТО СИ
КАК ТАКА НЕ УСПЯ ДА СИ НАПРАВИ ПРОГРАМАТА ЧЕ ДА НЕ ПРИСЪСТВА НА ДЕЛОТО СИ
ИЛИ ПАК БЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТ?

А ВИЕ НЕ ПИШЕТЕ
ЗАЩО?
И ДАРИК ПИСА
И хАСКОВО НЕТ ПИСА

Анонимен
Анонимен
16.11.2011 19:08 19:08

СЛЕДВАЩОТО ДЕЛО Е ЗА СЛЕД МЕСЕЦ ИМА ВРЕМЕ ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ЛИЦА ПО ДЕЛОТО ДА СИ ГО ПРЕДВИДЯТ В ПРОГРАМАТА АКО ПАК СЕ ПОЛУЧИ ОТЛАГАНЕ ЗНАЧИ Е ПРОТАКАНЕ ЗА ДА СЕ ПОЛУЧИ ДАВНОСТ ПО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО И ДЕЛОТО ОТПАДА

Haskovo.info
Haskovo.info
16.11.2011 19:39 19:39

Haskovo.info писа за делото и причините за отлагането му още в 14 часа.
http://haskovo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=19160&Itemid=2

Back to top button