Хасково

100 железничари от Хасковско остават на улицата

Василка Иванова от КНСБ Хасково, архив100 железничари от Хасковска област ще бъдат съкратени, съобщиха днес от КНСБ. По-малко от 10 са тези, които са изразили желание да напуснат сами и да получат срещу това по 6 заплати.

Националната стачка на работещите в структурите на БДЖ е насрочена за четвъртък. Железничарите от региона ще се съберат на ЖП гара – Димитровград. Те ще спрат работа от 8 сутринта до 16 часа. Стачката е безсрочна, а не само за един ден, обясниха днес от КНСБ – Хасково. Подкрепа жепейците ще получат и от работещите в „Тролейбусен транспорт“.

В момента тече и активна подготовка за националния митинг – шествие на 30 ноември в столицата. Всички структури на синдиката са изразили готовност да се включат в него и за първи път обикновени граждани и пенсионери също питат как могат да участват, коментира председателят на стачния комитет на КНСБ – Хасково Стойчо Деликирев. Всеки, който иска да попита нещо или да участва в протестите, може да потърси синдиката в Малкия Бизнесцентър (Старата баня) в Хасково.

Причината за готвените протести и масовото недоволство на хората е не просто увеличаването на възрастта за пенсиониране и премахването на класа от заплатите, а едностранните промени от страна на управляващите, обясни председателят на КНСБ – Хасково Василка Иванова. Не може подписът на премиера още да не е изсъхнал, а вече правилата да се променят, заяви тя.

Тази ситуация обезсмисля съществуването на тристранния съвет и затова синдикатите го напуснаха, допълни още Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
22.11.2011 13:45 13:45

ГОСПОЖАТА ОТ КНСБ ЛЪЖЕ АМА ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ МАНГАЛ…НЕ Е ВЯРНО ЧЕ САМО 10 ЧОВЕКА ИСКАТ ДА СЕ МАХНАТ….МНОГО СА И СЕГА ДАЖЕ СЪКРАЩЕНИЕТО СЕ ПРАВИ ПО ГРАФИК…..А ЧЕ БДЖ ПЛАЧЕ ЗА СЪКРЪШЕНИЯ …ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ НЕОБХОДИМО…САМО ЧЕ ТРЯБВА ДА СЪКРЪЩЯЯАВАТ ОТ ТОЯ ОГРОМЕН АДМИНИСТРАТИВЕН АПАРАТ КОЙТО КАТО НЯКОЙ ПАРАЗИТ СМУЧЕ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ А НЕ ХОРАТА КОИТО ДЕЙСТВИТЕЛНО РАБОТЯТ….

k.boidev
k.boidev
22.11.2011 16:07 16:07

pravilno mnogo kancelarski mi6ki stoiat na rabota i ne znaiat kakva dlajnost izpalniavat v bdj i nkji no pak niama da badat sakrateni a 6te badat sakrateni rabotnici koito vadiat tiahnite zaplati

ВАСИЛКА ИВАНОВА
ВАСИЛКА ИВАНОВА
22.11.2011 16:09 16:09

КАК НЯМА ДА ИСКА ЛИЦЕТО В. ИВАНОВА, КАТО ВЕЧЕ Е НА 61 ГОДИНИ АМА НЕ СИ ТРЪГВА. НЯМА БДЖ НЯМА СИНДИКАТИ, НЯМА ЛАПАНИЦА.

Back to top button