Хасково

Хорът на хасковската Езикова впечатли гърци

Хор ЛираС викове „Хубаво“ и „Фурор“ гръцката публика оцени изпълненията на хор „Лира“ от хасковската езикова гимназия. Това стана по време на 27-ия хоров фестивал в Солун от 18 до 20 ноември, похвалиха се днес от училището.

34 от 50-те хористи се представиха със 7 изпълнения на български, английски, немски, френски, испански и гръцки език. Хасковските ученици изправиха на крака гръцка публика. „Децата се докоснаха до друг вид отношение към тяхното изкуство и се представиха равностойно в конкуренция на хорове с много дълга история“, каза ръководителката на хор „Лира“ Вела Казакова.

Хор ЛираОсвен статуетка със знака на фестивала и грамоти за всеки един от участниците, учениците се върнаха и с грамота за директора на езиковата гимназия Пенка Делиева.

„Освен специалното ми отношение към вас, нямам друг принос към вашия успех. Да впечатлите страна като Гърция, в която хоровото изкуство е на пиедестал, е много висок успех“, каза Делиева.

На 27-ят хоров фестивал в Солун участие взеха 21 хора – 19 от Гърция, един от Италия  и хасковският хор „Лира“, който бе единственият представител от България.

 Хор Лира  Хор Лира

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
az
az
22.11.2011 16:30 16:30

Bravo deca!

Back to top button