Хасково

Демонстрация: Ученици спасяват двама пострадали при ПТП

СъстезаниетоДвама пострадали при катастрофа, единият от които с черепно-мозъчна травма, спасяваха ученици от Обединени ученически общежития в Хасково.

Демонстрацията бе направена тази вечер по време на състезание, посветено на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

Учениците бяха разделени на два отбора от по 5 участника, а надпреварата бе организирана в пет кръга – решаване на тест, викторина, пъзел – сглобяване на пътни знаци, намиране на технически неизправности на велосипед, решаване на тест за оказване на първа помощ при ПТП. 

СъстезаниетоУчениците имаха възможност да разговарят със старши инспектор Илко Радев от Пътна полиция. Те разказаха и за свои приятели, които са загубили при ПТП.

Децата от двата отбора написаха свои послания на хартиени пътни знаци, които ще залепят на табло. По този начин те ще се включат в национална кампания „Животът е с предимство“ на Министерството на здравеопазването.

Всички участници в състезанието получиха награди и торти, с нарисувани върху тях пътни знаци.

Състезанието Състезанието
Състезанието Състезанието
Състезанието Състезанието

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button