Хасково

Пуснаха тракторите на пътя за „Капитан Андреево“

ПротестътВ 14:30 часа протестиращите зърнопроизводители от Хасковско най-после тръгнаха към граничен пункт „Капитан Андреево“. След близо 4 часа размотаване Пътна полиция се съгласи да пусне тракторите на международния път след като те бяха снабдени с винетки от по 13 лева.

По план зърнопроизводителите трябваше да тръгнат към границата с Турция още преди обяд. Органите на реда обаче не им разрешиха. По този повод от сдружението подадоха жалба в прокуратурата, че са принудително задържани на паркинга.

ПротестътГотови сме да протестираме докрай, заявиха земеделците. Те недоволстват от орязаните доплащания въпреки че преди изборите е било подписано споразумение с правителството.

Сметките на зърнопроизводителите показват, че вместо по 10 лева за декар, тази година ще получат едва 1,80 лв.

Намеренията на протестиращите са да паркират тракторите край село Капитан Андреево и да изчакат второто четене на бюджета в парламента в сряда. Тогава ще решат дали да предприемат други действия.

Протестът Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button