Хасково

Засилени полицейски проверки заради Студентския празник

КАТЗа да бъдат намалени предпоставките за настъпване на пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти към и от местата за празнуване, на 7, 8 и 9 декември ще има засилено полицейско присъствие, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и спазване на скоростните  режими. Управителите и охраната на заведения за развлечение и хранене ще бъдат предупредени да вземат превантивни мерки за предотвратяване на опити за управление на автомобили от празнуващи в нетрезво състояние. 

Полицията призовава гражданите, ако забележат нарушения на обществения ред, условия или действия застрашаващи сигурността на гражданите по време на студентския празник незабавно да сигнализират на тел. 112.

Пътните полицаи препоръчват предварително да бъде определен водачът, който ще управлява автомобила по обратния маршрут, а той да ограничи употребата на алкохол в празничната нощ и да си осигури достатъчно сън, за да е бодър на следващия ден. В никакъв случай да не сяда зад волана ако не е напълно трезвен и не са изминали поне 8 часа от употребата на алкохол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button