Хасково

Млади доброволци с информационна АНТИСПИН кампания

Презервативи, архивДоброволци от 5 хасковски училища участват в днешната информационна АНТИСПИН кампания. Поводът е  Световният ден за борба срещу СПИН., който алармира за опасността от вируса на имунната недостатъчност.

По четири лъча в най-оживените места в центъра на Хасково 11-те доброволци, организирани от Младежкия център, раздават на минувачи панделки- символ на кампанията, презервативи и картички с координатите на кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. 

В национален мащаб кампанията се организира за осма поредна година от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, в партньорство с неправителствени организации, РЗИ, общини и медии .

Тази година посланието е безрисково сексуално поведение, правилна употреба на презервативи, което е ефективен начин за предпазване от ХИВ и други сексуално преносими инфекции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button