Хасково

Питат домакинства какво им пречи да учат

Обучение, архивЕксперти от Териториалното статистическо бюро в Хасково анкетират 114 домакинства в областта, попаднали в извадката на национално представително изследване „Наблюдение на образованието и обучението на населението на възраст 18-64 години“.

Проучването се провежда по проект, финансиран от Европейската комисия, и цели установяването на степента на участие на хората в активна трудова възраст в учебни дейности: в образователната система, в курсове, частни уроци, обучителни семинари, както и във форми на самостоятелно обучение. 

Изследването ще осигури данни за пречките, които затрудняват хората да се образоват и обучават, както и сведения за участие в обществени и културни мероприятия, ползването на чужди езици.

Изследването се провежда през периода 2011-2012 г във всички страни – членки на ЕС чрез общ хармонизиран въпросник, разработен от генерална дирекция Евростат на Европейската комисия и адаптиран за нашите условия от Националния статистически институт. Получените резултати ще бъдат използвани за подпомагане на провежданата политика в областта на ученето през целия живот.

В Хасковска област домакинствата, които подлежат на анкетиране, са в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Любимец, Тополовград, Малево, Текето, Злато поле, Рогозиново и Караманци. Данните от изследването ще бъдат използвани само за статистически цели, като тайната на индивидуалните сведения, предоставени от гражданите, е гарантирана от Закона за статистиката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button