Хасково

„Дървото на надеждата“ светна, после изгасна

Запалването на светлините на елхатаСветлините на „Дървото на надеждата“ – Коледната елха на Димитровград бяха запалени тази вечер. Малко след края на празника на пл. „България“ 35-метровата дърво изгасна заради късо съединение.

Шефът на димитровградските пожарникари Иван Пачов обясни за Haskovo.info, че е имало съвсем леко припламване на кабел. „Инцидентът е станал около 19:00 часа след като хората са тръгнали да се прибират. Напрежението е изключено, утре по светло кабелът ще бъде възстановен и елхата отново ще светне“, допълни той.

Запалването на светлините на елхата Празникът в Димитровград започна в 17:00 часа. Водещи бяха актьори от Държавен куклен театър Стара Загора. На площада пред общината бяха разположени няколко работилници. Малчуганите се включиха в изработването на най-дълга рисунка, писаха писмо до Дядо Коледа и украсиха голяма сурвачка.  

На сцената огнено шоу изнесоха Мим-формация Жар театър. Възпитаниците на детските градини в града изиграха няколко танца, а малко преди това дойдоха Дядо Коледа и Коледният ангел

Заедно с тях пристигнаха кметът на Димитровград Иво Димов, областният управител на Хасково Ирена Узунова и председателят на местния Общински съвет Стефан Димитров. 

Запалването на светлините на елхата„Пожелавам ви весели и изпълнени с много любов и топлина коледни и новогодишни празници. Прекарайте ги с най-близките си хора, защото това е същността на тези празници“, каза градоначалникът. Ирена Узунова пожела на димитровградчани щастлива и богата нова година, а Стефан Димитров се обърна към събралите се на площата с думите „В  душата на всеки един има неща, които желае да се сбъднат. Пожелавам ви да работим заедно, за да успеем да сбъднем мечтите и желанията на всички“.

Празникът завърши със заря и хоро, в което взеха участие преборилите се на местно ниво в кастинга „Надиграй ме“ – група „Тракия 1“. Иво Димов призова димитровградачни да гледат предаването по БНТ Свят в неделя и да подкрепят местните любители танцьори.

Запалването на светлините на елхата Запалването на светлините на елхата
Запалването на светлините на елхата Запалването на светлините на елхата
Запалването на светлините на елхата Запалването на светлините на елхата
Запалването на светлините на елхата Запалването на светлините на елхата
Запалването на светлините на елхата Светлините на "Дървото на надеждата"

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button