Хасково

Здравни професионалисти получиха методиката за отчитане на кредитни точки

Срещата в ХасковоКритериите за оценка на професионална компетентност при стартиране Вторият етап на сертифициране 2012 година – това беше основната тема на обучение на Българската асоциация на професионалнистите по здравни грижи, която се проведе през уикенда в Хасково.

Предоставена беше методиката за отичане кредитни точки, които остойностяват продължаващото обучение по Единната квалификационна рамка, съобщи председателят на Регионалната колегия Кресемирка Янева. 

Тя допълни, че местната структура регулярно обучава здравните  професионалисти. От 2006-та до сега включилите се различни курсове са 780 мед. сестри, акушерки и асоциирани мед. специалисти със средно 86 кредитни точки .

Само през август са обучени 329 здравни професионалисти от Хасково, Димитровград, Свиленград и Харманли.

Председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева даде висока оценка за процеса на продължаващо обучение в областта и за цялостната дейност на колегията в тази насока.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button