Хасково

На Никулден живият шаран – 6 лева, сготвеният – 10 лева

НикулденМагазините за риба в Хасково днес не могат да се оплачат от липса на клиенти. Току що отворили вече се радваха на първите продажби.

За Никулден хасковлии предпочитат шаран и толстолоб, разказа търговецът на риба Красимир Джигов. Шаранът струва 6 лева за килограм, а толстолобът – наполовина. Белият амур се харчи за 6,50 лв/кг, пастървата – 11,50 лв/кг. 

Не липсват клиенти за щука и есетра, обясниха помагачите от фамилията на Красимир Джигов. Те се търгуват съответно за 9,50 лв/кг и 16 лв/кг.

Традиционно в Хасково супермаркетите, които предлагат готова храна, за празника приготвят пълнен шаран. Той стува около 10 лв/кг. Пърженият е с около 2 лева по-скъп. От магазините обясниха, че днес имат много поръчки, а първите готови специалитети за тазвечершната трапеза ще излязат от фурната около обяд.

Никулден

Красимир Джигов

Никулден

Помагачите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button