Хасково

Далеч сме от грипна епидемия, хепатитът бавно нараства

Д-р Снежана Иванова114 на 10 хиляди души е заболеваемостта от острите респираторни заболявания в Хасковска област. Те обаче са далеч от епидемичните стойности.

Според критериите за грипна епидемия в областта може да се говори, ако заболеваемостта достигне 340 на 10 хиляди, уточни д-р Снежана Иванова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Засега не е взет материал за определяне на типа грипен вирус, имаме достатъчно антивирусни препарати, допълни тя. Разгръщане на болестта се очаква в края на януари.

Случаите на хепатит бавно нарастват, показва статистиката за ноември. Най-засегнати са децата от 5 до 9 и от 10 до 14 годишна възраст. Заболеваемостта е по-висока в общините Хасково, Любимец, Свиленград и Харманли. Единични случаи има в Димитровград и Тополовград. Контактните деца се насочват за наблюдение от личните лекари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button