Хасково

Педагози от Хасковска област на обучение в Италия

Деян Янев е ръководител на групата, която заминава за ИталияДиректори и учители от училища в Хасковска област заминаха за Италия. В град Фано и в университета „Ка Фоскари“ във Венеция те ще участват в едноседмично обучение. Темата е прилагането на одобрения от ООН „Училищен Дневен Ред 21“, който гарантира усвояване на знания и умения, формиране на ценности у учениците и превръщането им в граждани на света.

В проекта участват България, Италия, Франция, Камерун и Буркина Фасо. Сред 12-те български училища са  СОУ „Васил Левски“, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ в Хасково, НУ „Отец Паисий“ в Харманли, ОУ „Ив.Вазов“в Свиленград и НУ „Хр.Ботев“ в Любимец. Координатор от българска страна е Младежкият център в Хасково. 

Ученически групи от 5-те държави ще обменят мнения по съхраняване на водното богатство на планетата, опазване на земята от отпадъци, защита правата на девойките и жените и по други социални проблеми. 

Побратимените училища ще комуникират чрез специално създадена онлайн платформа. 3-годишният проект е финансиран от Европейската комисия. Основните цели са създаване на условия за сътрудничество между европейски и африкански училища, образоване на ученици и родители за проблемите на устойчивото развитие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
българин
българин
13.12.2011 11:37 11:37

какво означава израза “ превръщане на учениците в граждани на света “ ??? Според мен това е евфемизъм за промиване на мозъците на младите, за да забравят патриотичните ценности и превръщането им в безродни глобалисти лесна плячка за транснационалните капиталисти

Back to top button