Хасково

Най-зеленият град стартира „Зелено Хасково“

Зелено Хасково2012-та година ще премине под мотото „Зелено Хасково“ в областния град, съобщи днес заместник – кметът Нели Станева.

Идеята на администрация била вдъхновена от получения вчера приз от Министерството на околната среда и водите за“Най-зелен град на България“ в категория „населени места от 30 хил. до 100 хил. жители“ и от факта, че през 2012-та се навършват 120 години от създаването на първия парк в града – „Градската градина“, който бе реконструиран и официално открит миналия месец.

Зелено ХасковоВсеки месец ще стартираме по една инициатива, в която ще могат да се включат граждани и организации“, допълни Станева.

Целта е да се провокира съзнанието на хората, за да си пускат хартийките в кошчето, а не на земята.

От администрацията ще се опитат и да подобрят състоянието на крайните квартали. 

Какви ще бъдат обаче инициативите, които общината ще стартира в рамките на „Зелено Хасково“ ще стане ясно през януари.

Зелено ХасковоHaskovo.info припомня, че вчера в музея „Земята и хората“ в София Хасково бе единствената община, която получи три награди в рамките на кампанията „Най-зелен град на България“.

Освен Хасково, призове бяха връчени на Обединени ученически общежития за „Най-оригинално ландшафтно оформление“ на двора им, както и на десетокласничката от Професионалната гимназия по транспорт Джансу Рафет за есето й „Моят принос  за опазване на околната среда и климата“.

Есето на Джансу Рафет можете да изтеглите от тук .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button