Хасково

Областта с проекти за предпазване от наводнения и развитие на туризма

СрещатаОбластна администрация Хасково ще кандидатства с два проекта по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Това стана ясно на работна среща с участието на партньори от двете страни.

Първият проект е за дълго чаканата система за уведомяване за извънредни ситуации, която трябва да помогне за избягване на наводнения в южната ни съседка. Предвижда се закупуване на оборудване и внедряване на самата система по поречието на българските реки. Тук Хасково ще е водещият партньор.

Провинция Одрин пък ще бъде водещата организация в проект, който да подпомогне развитието на туризма. По него се предвижда създаването на информационна система за културното и историческо наследство в региона.

СрещатаНа днешната работна среща генералният консул на Турция в България Рамис Шен отново повдигна въпроса с трудностите, които изпитват турските бизнесмени при искането на български визи. Областният управител Ирена Узунова каза, че въпросът се обсъжда на междуправителствено ниво, но подчерта, че когато се работи добре визите не са проблем.

Узунова пожела успешно сътрудничество между партньорите по програмата за трансгранично сътрудничество и коментира, че сред основните й приоритети е постигането на трайни партньорства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хахах
Хахах
14.12.2011 19:30 19:30

Това добре, малко ги имаме, сега започнахме и да ги внасяме 😀

Back to top button