Хасково

Общински съвет одобри корекции в капиталовите разходи след дълги дебати

Сесията на ОбС ХасковоСлед бурни дебати общински съвет Хасково одобри корекции в плана за капиталовите разходи на общината.

Началото на полемиката бе поставено от Антон Иванов от ГЕРБ, който заяви, че кметската администрация прави каквото си поиска. Повод за думите му бе изпълнението на обекти, които са били отхвърлени от предишния общински съвет. Става въпрос основно за жилищни сгради за социално слаби.

Сесията на ОбС Хасково

Антон Иванов

Допълни го колежката му Сена Радева, която обяви, че не бива постфактум да се узаконяват направени разходи. 

Това беше популистка полемика, обяви минути по-късно от трибуната кметът Георги Иванов, който обвини ГЕРБ, че предизборно са премахнали от програмата за капиталови разходи блокчетата за социално слаби в „Орфей“ и на ул. „Георги Кирков“.

Сесията на ОбС Хасково

Сена Радева

Той обясни, че хората от дерето в ромската махала трябва да бъдат настанени в общинските жилища, за да се разчисти тази „язва“ на града, а последното блокче на ул. „Георги Кирков“ е за самотни майки с деца.

От ГЕРБ контрираха, че ако тази обосновка била вписана в докладната те нямало да са против завършването на блокчетата. Все пак групата на ГЕРБ и на „Българе“ гласуваха срещу корекциите на капиталовите разходи, които бяха приети с вота на останалите общински съветници.

Сесията на ОбС Хасково

Георги Иванов

След приемането на решението полемиката в залата продължи. Георги Иванов заяви, че вотът на ГЕРБ е антисоциално гласуване. Председателят на групата Иван Панайотов пък коментира, че позицията им е принципна, а не срещу социалните жилища.

Малко преди гласуването на тази докладна в залата имаше и дебати по работата на комисиите в общинския съвет. Според зам.-председателя му Евгения Ангелова те не работели качествено, тъй като докладните не се разглеждали по същество.

Сесията на ОбС Хасково

Иван Панайотов

По-опитните парламентаристи й обясниха, че работата на комисиите е да преценят дали предложенията са допустими, а не да обсъждат самите предложения.

В началото на заседанието председателят Иван Иванов изтегли докладната си за пенсиониране на управителите на бившите диспансери по белодробни и кожни заболявания. Мотивът му бе, че процедурата за избор на нови ще започне всеки момент и няма нужда да бъдат назначавани временни управители.

Д-р Ирина Караманова и д-р Веска Василева са поискали да бъдат освободени поради навършване на възраст за пенсиониране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
16.12.2011 18:20 18:20

Много е загрижен кмета за социално слабите.Нали те си го избраха сега трябва да им се отбагодари.Нали и те са от неговата боя трябва да ги интегрира.

Анонимен
Анонимен
17.12.2011 19:05 19:05

Не мога да нарекъ социално слаби,онези,които без да имат един трудов ден получават всеки месец по 220 лева безвъзмезно пари от нас данъкоплатците,а възръстни българи,с 45 години стаж вземат 150 лева и си плащат ток,вода,данъци и куп простащини за кефа на величията,която унищожава питомното и развъжда хиени……………..

Back to top button