Хасково

Хасково ще има приют за бездомни кучета

КучетаОбщина Хасково ще има приют за бездомни кучета, който ще се реализира в партньорство с неправителствена организация. Това решиха днес общинските съветници в местния парламент. 

Бъдещият приют ще се намира в сграда в местността „Идимирли“, която общината ще предостави, а сдружението ще изгради приюта по съществуващ вече проект.

Предложението бе направено още преди няколко месеца, но предишният общински съвет го отхвърли.

Кучета

Проектът за приюта за бездомни кучета

Изграждането на приюта е изключително наложително, тъй като сигналите за бездомни кучета напоследък са зачестили, посочва в мотивите си кметът Георги Иванов. В същото време без съществуването на приют общината няма право да предприема действия спрямо животните.

По предложение на общинския съветник Митко Ламбов местният парламент прие и списък на спортните обекти, които в последствие да бъдат отдадени под наем на клубовете. Това ще стане след оценка от независим оценител. Междувременно клубовете ще могат да кандидатстват по европейски проекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.12.2011 14:00 14:00

ЕЕе най накрая… !

най -после !
най -после !
17.12.2011 18:11 18:11

….сега ако дадете и телефон на който да звъннем, да ни приберат уличната глутница….

мики
мики
23.02.2012 21:32 21:32

много се зарадвах .. наистина ще бъде добре, ако има телефон .. понеже има доста кученца болни гладни и жадни ..

Back to top button