Хасково

Изложба събира пари за Българската Коледа в Хасково

Картини от изложбатаС благотворителна изложба членовете на Предварителен Интеракт клуб – Хасково ще се включат в Българската Коледа.

Младежите ще подредят в галерия „Модулор“ 33 картини, картички и фотографии.

Експозицията ще бъде открита в неделя в 17:00 часа.  Всеки, който желае може да закупи експонат от изложбата. Събраните средства ще бъдат дарени на Българската коледа.

Шест деца от областта са подпомогнати от благородната инициатива тази година. От Хасково децата са две. Това са 3-годишната Гюлчин Наимова и 5-годишният Йордан Каменов. Гюлчин  се нуждае от хормон на растежа, за да се пребори със заболяването си „чупливи кости“ или „остеогенезис имперфекта“. 5-годишният Йордан Каменов пък е с ДЦП. Той е получил 1000 лева за рехабилитация.

Картини от изложбата2-годишната Сезен Мехмед от Симеоновград страда от хидроцефалия и също е получила средства за рехабилитация. С 1000 лева е била подпомогната и Дарина Хъмова от Харманли, която е с Детска церебрална паралица.

Със същото заболяване е и Божидар Камбуров от Симеоновград. Той е на годинка. Родителите му са получили помощ за рехабилитация. 7-годишният Росен Радев от село Маслиново пък е с нефротичен синдром. За лечението му са нужни по 400 лева на месец.

С пари от благотворителната инициатива е закупени апарат за неинвазивна дихателна реанимация, портативен ехограф и монитор на стойност 55 000 лева за Неонатология към МБАЛ – Хасково.

Детското отделение към областната болница пък получи рентген тип кугел за 38 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button