Хасково

Онкото с лъчетерапевтичен комплекс за 6,5 млн.лева

Диспансерите в БоляровоЛъчетерапевтичен комплекс ще бъде изграден към Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Проектът ще се финансира с европейски пари по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013. 

Лъчетерапевтичният комплекс трябва да бъде изграден в рамките на 24 месеца. За целта първият етаж и мазетата на бившият диспансер ще бъдат реконструирани. Ще бъде направена и пристройка към тях.

Ще бъде закупено изцяло ново оборудване – уреди за дълбока терапия и лъчелечение. Този комплекс ще обслужва жителите на цялата област.

Хасковската специализирана болница за активно лечение по онкология е една от 18-те болници, които ще получат пари по Оперативна програма „Регионално развитие“ за обновяване и оборудване на общински лечебни заведения. Общата сума, която ще бъде разпределена между тях, е 88,4 милиона лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.12.2011 19:09 19:09

a kade shte otide kojniq dispanser togava

PITASHT
PITASHT
21.12.2011 14:34 14:34

KADE SHTE BADE IZGRADEN TOZI KOMPLEX? ZA KOI PARVI ETAJ I MAZETA STAVA VAPROS?? SNIMKATA E NA SGRADATA,V KOIATO SA V MOMENTA BIVSHITE PSIHO-,KOJEN I TUBDISPANSER,KOITO SEGA SA CENTROVE.ZA TAZI SGRADA LI STAVA VAPROS?

Back to top button