Хасково

Фирма отнесе два акта по 20 000 лева, пречела на инспекторите

Емил БобутановДва акта по 20 000 лева наложи хасковската Инспекция по труда на машиностроителна фирма заради пречки, съобщи директорът на инспекцията Емил Бобутанов. Това са най-големите по размер санкции, наложени през тази година.

Фирмата системно пречела на работата на инспекторите като не предоставяла необходимите документи, за да бъде проверена. Отделно от това в продължение на 3 месеца от Инспекцията по труда не успели да връчат на фирмата първия акт и се наложило да го пращат чрез общината. Затова днес е изготвено наказателно постановление за втора глоба от 20 000 лева.

Това са най-големите по размер санкции, наложени от ИТ в Хасково през тази година. Следват няколко за необявени трудови договори по 15 000 лева, което е предвиденият по закон максимум. Тези санкции обаче обикновено намаляват след като минат през съда. Минималната глоба за необявен трудов договор е 1 500 лева. Общо 49 такива са наложени от началото на годината в Хасково. Рекордът държи фирма за дърводобив, където са открити 6 служители без договори.

От Инспекцията по труда отчетоха, че от началото на годината са извършили 1 670 проверки и са констатирали 5 941 нарушения на трудовото законодателство. Трима работници са били отстранени от работа, тъй като не са били запознати с условията на безопасен труд или не са имали нужната квалификация.

През празничните дни дежурни инспектори ще приемат сигнали за нарушения на тел. 0898771557 и и-мейл has_03@mbox.contact.bg

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Eмильчо
Eмильчо
22.12.2011 14:53 14:53

Абе , това момченце не беше ли икономически директор на МБАЛ-Хасково с Ясен Янев , когато изчезнаха едни два милиона лева от болницата?После май си купиха сума ти недвижима собственост по Кенана и ДПС ги спаси.Защо кадри на ДПС са назначени на държавни длъжности от квотата на ГЕРБ?Въпроса е към Иванушка – Глупака.Извинете, Мустака.Кога беше проведен конк*рса за тази длъжност, гусин Иван Петров.Аман от корупционни схеми и купуване на длъжности.Май с шефа на фонд Земеделие е същата картинка.Иде време да се обясни на обществото кой кой е в политиката.Честит Байрям ГЕРБ.

ГАЛЯ АТАНАСОВА
ГАЛЯ АТАНАСОВА
22.12.2011 23:31 23:31

ТОЗИ ЕМИЛ БОБУТАНОВ ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧЕНГЕТО ,И ОБЛАСТЕН КОРДИНАТОР НА ЧАСТНА ПАРТИЯ ГЕРБ-УВОЛНЕН ЗА КОРУПЦИЯ ОТ ПОЛИЦИЯТА -ИВАН ИВАНОВ ПЕТРОВ.
ЧЕСНИЯТ БОБУТАНОВ ,КОЙТО БЕШЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИРЕКТОР В БОЛНИЦАТА СЪЩО БЕ УВОЛНЕН, НО КАКВО ОТ ТОВА КОЙТО МОЖЕ ГО МОЖЕ.

Теодоро
Теодоро
23.12.2011 11:58 11:58

Интересно коя ли е фирмата. Дали това е реално или е просто само като за новина

Дария Бадуранова
Дария Бадуранова
01.03.2018 13:29 13:29

Тоя грозник е бахти дъртия съжалявам че съм му дъщеря

Дария Бобутанова
Дария Бобутанова
01.03.2018 13:31 13:31
Отговор до  Дария Бадуранова

Бахти грозния прилича на Сузанита как може да съм му дъщеря

Back to top button