Хасково

Агенцията по храните: Няма груби нарушения по Коледа

Агенция по храните17 обекта е проверила тукашната Агенция по безопасност на храните при засилените инспекции по коледните празници. Връчени са 2 предписания, като и двете са в Димитровград. Те са за осигуряване на термометри в хладилниците за съхраняване на храните и са връчени в ресторант и в хранителен магазин.

По време на тези инспекции няма установени груби нарушения. Проверките за стриктното спазване на Закона за храните обаче ще продължат и по Нова година, предупредиха от Агенцията.

3 акта са съставени през миналата седмица при редовните посещения по обектите в областта. Проверените са 62.

Първата санкция е в павилион за пакетирани изделия в Хасково, който е работел без регистрация. Глобата там ще е между 1500 и 2000 лв. В хасковски магазин за хранителни стоки са открити продукти без етикети на български език. За това нарушения глобата ще е между 500 и 1000 лв. Съставен е и акт при проверка на маса в ромската махала. Там са продавани продукти без етикети. Нарушителят ще бъде глобен със сума между 250 и 500 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button