Хасково

Разформироваха рота „HELBROC“, назначават още 200 военни в Хасково

Рота HELBROCНови 200 военни ще бъдат назначени във военното формирование в Хасково. Причината – новият щат, който влиза в сила от 1 юли, каза днес командирът на Сухопътните войски генерал майор Стефан Василев. Това ще даде възможност на военнослужещите в артилерийски дивизион, която ще бъде закрит, да се преориентират и да станат пехотинци.

Това стана ясно по време на официалната церемония по разформироване на елитната рота „HELBROC“. От 1 юли до 31 декември 119-те военнослужещи в състава й бяха в бойна готовност. Сред тях имаше и 4 жени. На церемония днес една от тях не можа да присъства, тъй като на Нова година е станала майка.

Това е третата ни рота „HELBROC“, припомни националният командир на контингента полк. Божидар Борисов. Механизираната рота е част от бойна група, в която участват и подразделения от Гърция, Румъния, Кипър и Украйна.

Досега на ротата не й се е налагало да изпълнява задачи извън територията на страната. 

„От средата на 2012 година ще имате възможност да изпълните тази мисия“, каза генерал майор Стефан Василев. Той уточни, че след месец започват номинациите за рота „Кабул“, която ще поеме дежурството във външния параметър на летището в столицата на Афганистан през юли.

Вижте видео репортаж

Рота HELBROC Рота HELBROC
Рота HELBROC Рота HELBROC

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
калоян
калоян
05.01.2012 11:11 11:11

Малее, пълен смях като ги гледаш тия пъдари… и пъдарки… Егати и ротата, ега ти и войската…

Един от ТЯХ
Един от ТЯХ
05.01.2012 18:16 18:16

Блазе ти за егото.Немога да си те представя в Кабул ако отидеш къде ли ще се скриеш

Back to top button