Хасково

Областната възрази срещу високата цена на водата

Ирена УзуноваСтановище против поскъпването на водата в Хасково внесе в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране областният управител Ирена Узунова.

Искането кубик вода да струва 3 лева от ВиК мотивират с бизнес план. Като основна причина за повишаването на водата е заработването на пречиствателната станция и загубите на вода

Според Узунова има поне два момента, които могат да бъдат оспорени. Първият са записаните 28 души, работещи в Пречиствателната станция. „Реално станцията се обслужва от 18 човека. „Тази цена трябва да бъде платена от всеки един гражданин, при положение, че там работят 10 души по-малко”, коментира Узунова. 

Авария, архивДругата предпоставка за това да изразим отрицателно становище е фактът, че водното дружество е изпратило бизнес плана до общините в областта за становище и без да даде едномесечен срок за ответна реакция управителят на ВиК – Хасково Петко Стойчев е изпратил предложението си до ДКЕВР. Факт е и че единственият Общински съвет, който е излязъл със становище относно бизнес плана на водното дружество, е свиленградският.

Очаквам ДКЕВР да забави процеса по увеличаване на цената на водата и да даде възможност на всички Общински съвети да разгледат бизнес плана на ВиК оператора и да излязат със становище за цената на водата във всяка една община и от там нататък да се вземе едно общо решение.

Петко СтойчевНе на последно място стои въпросът огромните загуби в размер на 54%, които реализира ВиК. „Не се търси овладяване и намаляване на тези загуби на вода”, каза Ирена Узунова. „Подхождайки към намаляване на загубите се върви към повишаване на събираемостта и понижаване на себестойността на водата”, бе категорична тя.

Областният управител изрази надежда, че на всички тези проблеми решение ще намери ВиК асоциацията, която трябваше да бъде учредена на 16 декември. Отсъствието на представител на община Хасково отложи събирането за 31 януари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pid
pid
06.01.2012 8:47 8:47

Най-после светлинка в тунела.Първото положително чиновническо мнение.

ДЕЛЧЕВ
ДЕЛЧЕВ
06.01.2012 9:41 9:41

БРАВО НА ОБЛАСТНАТА УПРАВИТЕЛКА,ПОЗДРАВИ.

станчо ламбрев
станчо ламбрев
06.01.2012 9:53 9:53

браво на петко и максуел белов инкасото

pitton_12
pitton_12
06.01.2012 12:50 12:50

Време е да получим информация как така, като ползваме една от най-скипите води в страната и не става за пиене, досега не е направено нищо за намаляване на течовете?!Изглежда нашите пари отиват само за заплати на кухи глави!

БРАВО ИРЕНА
БРАВО ИРЕНА
06.01.2012 15:08 15:08

АКО ИРЕНА УЗУНОВА НЕ СЛОЖИ РЕД ВЪВ ВИК НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА ПОМОГНЕ. ТЯ Е АМБИЦИОЗНА И РАЗБИРА ОТ РАБОТАТА СИ. ТЕЖКО И ГОРКО НА ПЕТКО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕ ДА НЕ СТАНЕ КЪСНО……………

разумно
разумно
06.01.2012 15:18 15:18

Поздравления!
ВИК наистина трябва да положи усилия относно загубите,защото и инкасаторите много добре знаят, че във дворовете на много къщи има изводи за напояване където не се отчита водата.
Не трябва останалите да плащат загубите на водата, която не са използвали.

Андрей Синапов
Андрей Синапов
06.01.2012 16:02 16:02

Браво на Г-жа Узунова която подкрепя Хасковлий в трудното време, за това ще я подкрепяме винаги.Тя е много човечна и лъчезарна жена.Искам да споделя как е възможно мой съсед от една година и половина му е спряна водата заради сметка за един месец от 300 кубика вода а той е социално слаб и няма елементарните хигиенни помещения като баня,мивка,кухня е т.н.Решили сме съседите да съберем подписка от всички живущи около него и да го подкрепим.

Kiro
Kiro
06.01.2012 18:45 18:45

Не знам, защо всички се правят на луди в тази държава?!
Като сте го назначили шефа на ВИК, ами уволнете го!
Поемете политическата отговорност и решете проблема на хората- вашите избиратели.
Какви писма, какви становища до ДКЕВР??!!!
Не забравяйте, че имате мандат и след година и малко пак ще има избори и въпроса за водата ще се помни от всички.

Back to top button