Хасково

Отложиха за следващата седмица поскъпването на водата

ЧешмаДържавната комисия по енергийно и водно регулиране отложи решението за поскъпването на водата за следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на комисията. Какви са били мотивите обаче не стана ясно.

Haskovo.info припомня, че предложената нова цена на водата от ръководството на ВиК – Хасково е около 3 лева за кубик. Искането от дружеството мотивират с бизнес план. Като основна причина за поскъпването на водата е посочено заработването на пречиствателната станция. 

Междувременно областният управител Ирена Узунова внесе становище в ДКЕВР против предложената нова цена на водата в Хасково.

От местната структура на КНСБ също се обявиха категорично против увеличението на стойността на живителната течност и заявиха, че са готови да подкрепят всяко едно действие в тази насока.

В края на миналата година хасковлии стартираха и петиция срещу очаквания скок на цената на водата, която може да бъде подкрепена на адрес http://www.peticiq.com/vik_haskovo. Към инициативата са се присъединили 932 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button