Хасково

Почина известният хасковски адвокат Владимир Дамянов

Владимир ДамяновИзвестният хасковски адвокат Владимир Дамянов почина. Поклонението пред тленните му останки  ще бъде в петък от 11 до 13 часа във фоайето на театър „Иван Димов“. 

Владимир Дамянов е роден на 23 март 1931 година. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“. В продължение на повече от 50 години Владимир Дамянов осъществява активна дейност за развитието и усъвършенстването на правото в Хасково и областта. 

Адвокат Дамянов е бил ангажиран с над 20 хиляди дела. „Генералът на правото в региона“, както го наричат колегите му, е бил три поредни мандата председател на Адвокатската колегия. Прочува се в национален мащаб с две неща – отказва да получава възнаграждение за тази си длъжност като дарява средствата на социални домове и записва в колегията всички дипломирани юристи, които почукат на вратата му.

От 2008 година Владимир Дамянов е член на Висшия адвокатски съвет и единствен представител на областта.  Миналата година той бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Хасково“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
колега адвокат
колега адвокат
11.01.2012 19:17 19:17

Най- искрени съболезнования на близките на адв.Дамянов.Загубихме един изключителен юрист, колега и приятел.

Дора и Ангел Пейкови
Дора и Ангел Пейкови
11.01.2012 21:21 21:21

Поклон пред паметта му

ВАЯ
ВАЯ
12.01.2012 3:25 3:25

АДВОКАТ ДАМЯНОВ БЕШЕ МНОГО ДОБЪР АДВОКАТ И ЧОВЕК. НЕ Е ИМАЛО КОЛЕГА НА КОЙТО ДА НЕ ПОМОГНЕ ПРИ НУЖДА. НА НЕГО МУ БЯХА ЧУЖДИ КАЧЕСТВА КАТО ПРОФЕСИОНАЛНА ЗЛОБА, ЗАВИСТ, НИКОГА НЕ ПРАВЕШЕ ДОРИ ОПИТ ДА СЕ САМОИЗТЪКВА, ДА СЕ ПОСТАВЯ НАД КОЛЕГИТЕ СИ.
ВЯРНО Е И НАПИСАНОТО ЗА ТОВА КАК ПОМАГАШЕ НА МЛАДИТЕ КОЛЕГИ ДА НАМЕРЯТ СВОЯ ПЪТ В ПРОФЕСИЯТА СИ. ЗА КОЕТО И ТЕ ВИНАГИ СИ СПОМНЯТ.
МНОГО МИ БЕШЕ ТЪЖНО, ЧЕ НАКРАЯ ФИЗИЧЕСКАТА БОЛКА ПОБЕДИ ЕДИН СИЛЕН ДУХ.
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ.ЩЕ ТЕ ПОМНИМ.

Back to top button