Хасково

Изтеглят от търговската мрежа боите за коса с аминофенол

Фризьор, илюстрацияБоите за коса, съдържащи аминофенол, ще бъдат изтеглени от търговската мрежа. Инспекторите от Регионалната здравна инспекция започват масирани проверки по търговските обекти и козметичните салони в Хасковска област. Причината – промяната в Наредбата за изискванията към козметичните продукти, която е влязла в сила от 3 януари, съобщи д-р Ели Ташева от Регионалната здравна инспекция.

Защо и как аминофенолът е вреден от РЗИ не обясниха.

Междувременно от началото на годината инспекторите вече са съставили акт на козметичен салон заради боя за коса, но не с наличие на химическото вещество, а с изтекъл срок на годност.  

През декември здравните инспектори са извършили 325 проверки. Издали са 156 предписания. Взети са 19 проби за анализ. Половината от проверките са били в учебни и детски заведения заради съдържанието на флуор в минералната вода

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button