Хасково

Правят детски терапевтичен център в Помощното училище в Свиленград

Помощното училище в СвиленградДетски терапевтичен център „Къщата на децата“ се изгражда в Помощното училище – интернат „Стефан Василев“ в Свиленград. Алтернативни педагогически, психологически, терапевтични и рехабилитационни системи ще спомогнат за социалната адаптация и интеграция на деца със специални образователни потребности.

В училището се оборудват „сензорна стая“, зала за кинезитерапия, кабинет за арт и трудова терапия. Предстои разработване на специализиран образователен софтуер. В двора на училището започва изграждането на „сензорна градина“. Заниманията в нея ще позволяват стимулиране на сетивата на децата, лишени от възможността да възприемат природните обекти и да общуват с естествения ландшафт.

Трима лекари от Хасково – педиатър, детски невролог и детски ендокринолог – ще консултират мултидисциплинарния екип от специални педагози, родители деца за работата в обособените терапевтични групи. Лекарите ще проследяват и отчитат динамиката в развитието на 94-те деца.

Тези дейности ще се реализират в продължение на 2 години в рамките на проект, финансиран от Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси“. Общата стойност е близо 190 хиляди лв.  Партньори на Помощното училище са Общинската администрация в Свиленград, Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийския университет в Стара Загора и БЧК – София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button