Хасково

До месец съдът се произнася по делото срещу кмета на Харманли

Административен съд - ХасковоДо месец Хасковският административен съд ще се произнесе по делото за отказ на информация срещу кмета на община Харманли

Както Haskovo.info вече писа журналистът Иван Атанасов съди местната администрация, тъй като му е бил отказан достъп до информация по доклад на Агенция за държавна финансова инспекция, който описва нарушения от ръководни кадри в администрацията на община Харманли.

На днешното съдебно заседание присъства единствено журналистът Иван Атанасов. Съдът обяви, че е постъпило становище от община Харманли да се даде ход на делото. Към документа са приложени и доказателства – Разпечатка на част от въпросния доклад, качена в интернет и удостоверение от Районен съд – Харманли, с която градоначалникът  възразява относно срока, в който Иван Атанасов е подал жалбата и искат прекратяване на делото.

Тази разпечатка не е пълният текст на доклада. Документа е публична собственост и единственото, което искаме  да го получа“, заяви журналистът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button