Хасково

5 400 от Хасковска област смениха личния си лекар през декември

Лекар, илюстрация5 389 жители на Хасковска област са сменили личния си лекар през декември, съобщиха от Районната здравно- осигурителна каса. Това са 2,17% от пациентите в региона, чийто брой е 248 155.

Най-висок е процентът на смяна в община Димитровград – 4.18 %. В Хасково това са 2.13%, а в Стамболово  – 1.41% от пациентите. В Димитровград високият процент се дължи на новосключен договор с общопрактикуващ лекар, уточняват от РЗОК. Най-малко хора са сменили личния си лекар в общините Ивайловград – 0.63% и Любимец – 0.76%. 544 пациенти са се пререгистрирали в други области на страната.

За същия период през 2010 година 1.25 % от пациентите са се възползвали от възможността за смяна.

Основните причини за смяна на личен лекар са нарушаване на достъпа до специализирана помощ, нарушени етични взаимоотношения, смяна на местожителство или адресна регистрация, създаване, разпадане или преместване на лекарска практика, посочват от Здравната каса.

Следващата смяна на личен лекар ще бъде през месец юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button