Хасково

Общината иска отлагане на две вноски по кредита от 20 милиона

Община ХасковоВноските за месеците януари и февруари по кредита от 20 милиона лева, който община Хасково изплаща, да бъдат извършвани през март и април ще гласуват утре общинските съветници. Предложението е от името на председателя на местния парламент Иван Иванов.

В мотивите е посочено, че в първите два месеца на годината приходите в общинската хазна са малко, а разходите – големи. Така например през тази година само по проекти, в които участва, общината ще трябва да разплати близо 2 милиона лева през януари и февруари. В предложението за решение се посочва, че погасяването на двете вноски на по-късни дати ще важи и за следващите години.

Кредитът от 20 милиона лева бе изтеглен през 2006 година с период на изплащане 16 години. С тези пари община Хасково преасфалтира голяма част от улиците в града, изгради булевард „Никола Радев“, известен като булевард „Западен“ между града и квартал „Болярово“, блокчетата на ул. „Георги Кирков“ и още няколко по-малки проекта. До момента по кредита са погасени 5 милиона лева, уточниха от кметството. Месечната вноска е около 200 000 лева.

На утрешното извънредно заседание на общинския съвет ще бъдат разглеждани още две точки, които са свързани с проекти на кметството. Едната от тях, която и бе повод за свикване на сесията, е упълномощаване на кмета да издаде обезпечение под формата на запис на заповед за авансово плащане по проекта за ВиК мрежата в бившите вилни зони. Другата е съгласие общината да участва със собствен принос от 211 000 лева в проекта за изграждане на терапевтичен комплекс към онкологичната болница в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
19.01.2012 17:27 17:27

НАЛИ СМЕ СУПЕР ОБЩИНА БРЕ!?НАЛИ КАУНЬОВО Е ГОЛЯМА РАБТА!НАЛИ КМЕТЯ Е СУПЕР!ТОГАВА КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАЕМИ ОТ 20 МИЛИОНА!?ЧЕ НЯМА ПАРИ И ДА СИ ГИ ПОГАСЯМЕ!!!ЗНАЧИ СКОРО ПАК ЩЕ ВДИГАМЕ ДАНЪЦИТЕ.И ВОДАТА И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ.НИЕ ДА НЕ ЖИВЕЕМ В ОРИНДЖ КАУНТИ БЕ?СТИГА КРАДЕ КМЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СТИГА!!!!!!!

Анонимен
Анонимен
22.01.2012 20:59 20:59

СОФИЙСКА ВОДА НЕ Е ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ И ОБЩИНАТА НЯМА И СТОТИНКА ПОЛЗА ОТ НЕЯ.ТЯ СИ Е ЧИСТО И ПРОСТО ЕВРЕЙСКА ДАЛАВЕРА И ДОТИРА ВОДАТА НА БОГАТИТЕ СОФИЯНЦИ,КОИТО ОРЕВАХА СВЕТЪ,ЧЕ ПЛАЩАТ ЕДИН ЛЕВ ЗА КУБИК.
БОРЕТЕ СЕ СРЕЩУ ЛИБЕРАЛЮДЕЙЩИНАТА,КОЯТО ПРАВИ ЕВРЕИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ВОДАТА,ТОКА И ПЕТРОЛА!?!?!?!?!?

Back to top button