Хасково

Гражданин „топи“ павилион за закуски до „Хр Смирненски“, глобяват го

Закуска, архивПо два сигнала на граждани, подадени он лайн или на горещия телефон на Агенцията по храните, са работили през изминалата седмица инспекторите от областната дирекция.

Проверен е павилион за закуски до ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково. Установено е, че собственикът допуска за продажба хранителни продукти без етикети. За това нарушение той ще бъде глобен от 50 до 150 лева.

По сигнал инспекторите от местната структура на Агенцията по храните са проверили и маса за продажба на месо на открито в ромската махала в областния град.  За нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дойност търговецът ще олекне с 50 до 150 лева.

Значително по-солена ще бъде глобата за собственика на склад на едро в Димитровград. Там инспекторите са открили свинска мас с изтекъл срок на годност. Санкцията за това нарушение е от 1000 до 2000 лева.

72 проверки са извършили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните. Издали са и 1 предписание за подобряване на сградния фонд на хранителен магазин в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pitton_12
pitton_12
23.01.2012 13:10 13:10

Радбирам желанието ви да се слагат „ефектни“ заглавия, но много често хората не го разбират и виждат лошо отношение към деянието, че някой е сигнализирал за нередности в храната на нашите деца.
Ако мислим повече за последствиета на нашите думи, а не само за „ефекта“ ще бъде по-добре за всички нас!
Въпреки това мнение, изказвам благодарност към сайта ви, че се опитва да бъде максимално коректен в новините.

ДС - new
ДС - new
23.01.2012 13:14 13:14

След 20 години ще му извадим досието. Как ли ще се оправдава тогава?

Анонимен
Анонимен
23.01.2012 14:34 14:34

В първия момент си помислих че гражданинът е глобен , а то било гатанкааа…

Back to top button