Хасково

Консултират 71 от региона, пострадали от домашно насилие

Насилие71 души от региона са посетили миналата година консултативния център „Св.Анна“ за пострадали от домашно насилие към хасковския филиал на Фондация „Български за джендър изследвания“. 36 от тях са на възраст от 21 до 40 г , 21 са над 50 години, преобладават жените. Хасковският център предлага на потърсилите помощ социално-психологически и правни консултации, посредничество за намиране на работа.

В различните градове у нас се прилагат различни модели за предоставяне на помощ за пострадали от домашно насилие. За да обменят добри и практики в ефективното прилагане на Закона за защита от домашно насилие в Хасково се събраха на 2-дневен обучителен семинар представители на 9 неправителствени организации. Организатор на двудневната проява е сдружение „Алианс за защита срещу домашното насилие“, сред чиито членове са Хасково и Димитровград. Алиансът бе основен катализатор в процеса по приемане на закона, отбелязаха на семинара.

Адвокат Милена Кадиева от Пловдив представи правната рамка на проблема, по който през март ще има национална конференция. Предстои едногодишен мониторинг на системата за предоставяне на помощ и закрила на пострадали от домашно насилие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button