Регион

Осигуряват възпроизводство на рибата чрез забрана за риболов

Риболов, илюстрацияРиболовът в района на четири водни басейна в Хасковска област е забранен през 2012-та година със заповед на министъра на земеделието и храните, съобщават от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Заповед за подобна забрана се издава всяка година и е във връзка със запазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на рибата и другите водни организми.

През тази година риболовът ще бъде забранен по горното течение на река Харманлийска от моста преди село Караманци на запад, на река Банска от село Сусам на запад, по северната брегова ивица на река Арда в района на защитена местност „Червената скала“ и по бреговата ивица на язовир „Студен кладенец“ в границите на защитена местност „Големия сипей“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button