Хасково

Представител на ЕК инспектира информационния център в Хасково

Срещата в общинатаПредставители на Европейската комисия и дирекция „Информация и системи за управление на средствата от ЕС“ към Министерски съвет се срещнаха днес с кмета на  Хасково Георги Иванов. Визитата бе във връзка с дейността на Областния информационен център

Програмният мениджър в Генерална дирекция „Европейски политики“ на ЕК Атанасиос Софос оцени високо факта, че Хасково е сред първите градове в страната, в които вече е стартирала дейността на Областния информационен център. Той подчерта важността на своевременното популяризиране на Центъра с оглед предстоящия нов програмен период и необходимостта от добра информираност на обществеността в тази посока. 

Както Haskovo.info писа центърът се намира в малкия Бизнес център в бившето помещаваше галерия „Лицо“. Изграждането му е на стойност близо 400 хиляди лева. Средствата са осигурени на 100% от оперативната програма „Техническа помощ“. В него вече работят трима специалисти. Целта е всеки гражданин да има правото на безплатна професионална информация за това какви са отворените възможности по програмите на ЕС. 

Центърът ще работи в следващите 3 години. Служителите в него ще ходят на място в общините и селата от региона и ще организират информационни дни с помощта на кметовете по места.  Освен в Хасково, такива центрове бяха изградени и в общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button