Хасково

129 чакат да бъдат настанени в домовете в Пъстрогор и Радовец

Дом за стари хора - Хасково920 места е капацитета на заведения за социални услуги в област Хасково. 849 от тях са заети, съобщи днес главният експерт от РД „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

84 жени и 45 мъже от областта с психични разстройства чакат да бъдат настанени в Домовете за възрастни в селата Пъстрогор и Радовец. Има обаче само едно свобдно място за мъж в социалното заведение в село Радовец.

Чакащи за настаняване има и за Домовете за стари хора в Хасково (12) и Харманли (1) и Дома за възрастни със сетивни увреждания на Кенана (6). 

За сметка на това броя на децата в домовете за сираци намаляват. В Дом „Надежда“ има едва 17 малчугани при капацитет 40. В Дом „Проф.д-р Асен Златаров“ капацитета е 81. Настанените са с 12 по-малко. 

Това до голяма степен се дължи на приемните семейства, които в областта са 18. 13 от тях са професионални, а останалите – доброволни. При тях има настанени над 20 деца.

Осиновените деца през декември са 7. Нови три са вписани в регистъра за осиновяване. Чакащите кандидат – родители пък са 4800.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button