Регион

Еврокомисията доволна от жп линията Димитровград – Пловдив

ЖП линиятаЗам.-ръководителят на отдела за България в Главна дирекция „Регионална политика“ на ЕК Карстен Расмусен инспектира изградения участък по жп линията Пловдив – Свиленград.

Заедно с представители на комисията, експерти от Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ в Министерството на транспорта и представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ той направи тестово пътуване по жп участъка и гарите по маршрута от Димитровград до жп гара Крумово и подчерта добре свършената работа.

Контролът бе осъществен с английски локомотив, проектиран за скорост от 177 км./ч. В момента пътуването от Пловдив до Димитровград става за час и 45 минути, а след приключване на реконструкцията и достигане на скорости до 160 км/ч., ще бъде около 60 минути.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button