Хасково

Комплекс за неотложна помощ в МБАЛ – Хасково от утре

д-р Славчо БлизнаковКомплекс за неотложна помощ ще заработи в МБАЛ – Хасково от утре, съобщи днес управителят на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. Комплексът ще е част от Медицинския център на болницата и ще се помещава на етажа на Спешно отделение. Разкриването му става по наредба на Министерството на здравеопазването за съвместна работа с общопрактикуващите лекари, уточни д-р Близнаков.

„Целта е, когато гражданите имат неотложен проблем да получат необходимата помощ и да няма чудене къде и как да ходят“, каза управителят на МБАЛ – Хасково. 

В момента ръководството на болницата води преговори за обединяване на новия комплекс за неотложна помощ със кабинета във бившата Военна болница. Най-вероятно това ще се случи, но изходът ще е ясен до 10-тина дни. 

Комплексът за неотложна помощ ще има консултативен характер. Той ще обслужва осигурените пациенти, които по една или друга причина не са успели да намерят личния си лекар. В комплекса ще има детски, терапевтичен и хирургичен кабинет с манипулационна. „Това означава, че непрекъснато тук ще дежурят не по-малко от трима специалисти„, коментира д-р Близнаков. 

Работещите в комплекса няма да могат да издават направления за специалист или да дават талони за лабораторни изследвания. Вече са сключени договори с 22 лични лекари. Комплексът за неотложна помощ може да работи с джипита на разстояние 35 километра от Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.02.2012 3:28 3:28

sofiyskia doctor e reshil da zavzeme vsichko. Yavno smiata, che lichnite lekari vadiat pari ot kabineta vav voenna i zatova e reshil da go pravi tova

Naiden
Naiden
08.02.2012 21:35 21:35

Vsichko hubavo samo tozi pleshiq trqbva da si zamini zashtoto e nai-golemiq moshenik

Back to top button