Регион

Откриха марихуана за 2.3 млн. лв. в тир на границата, шофьорът не дава обяснения

145.11 кг. марихуана на стойност 2 321 760 лв. е открита на 10 август в тир на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Товарният автомобил е шофиран от 55-годишния Мустафа Алтънай, австрийски гражданин, родом от Турция. Камионът е на румънска фирма и е пътувал от Швейцария за Турция. Той е пренасял прехообразни препарати за химическата промишленост.

По сигнал на Гранична полиция превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. В товарното помещение зад палетите с декларираната стока, митническите служители са открили 5 сака и 9 кашона, съдържащи общо 135 полиетиленови плика с марихуаната. В личната чанта на шофьора са открити и 2.40 грама хашиш на стойност 90 лева.

МарихуанаМустафа Алтънай не дава обяснения за рекордно голямото количество дрога в камиона. От прокуратурата поискаха от Хасковския окръжен съд да задържи под стража обвиняемия, защото при по-лека мярка има реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Обвиняемият настояваше да излезе на свобода.

Съдът го остави в ареста, като определението подлежи на протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 г. и глоба между 200 000 и 300 000 лв.

Марихуана

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.08.2023 17:43 17:43

А какво става с хасковлията Владимир дето го хванаха с 400 кг марихуана и го пуснаха под домашен арест? Или той има чадър и гръб зад себе си?

Е.П.
Е.П.
14.08.2023 18:33 18:33
Отговор до  Анонимен

Най вероятно и то чадъра му ще до е доста големичък

Back to top button